Dansante vorming

Bijzonder aan het onderwijs op Klimop is het onderdeel dansante vorming. Naast de gewone lessen leren de kinderen te bewegen in combinatie met zang en muziek. De ervaring leert dat beweging niet alleen goed is voor je lichamelijke ontwikkeling, maar ook bijdraagt aan ontspanning en creativiteit. Kinderen leren zich op een andere manier te uiten en krijgen er meer zelfvertrouwen door. En als je je lekker voelt, gaat het leren ook beter! Iedere groep heeft wekelijks dans bij een van de dansdocenten (Sylvia de Jong of Joyce Grimmerink). Daarnaast huurt de school professionele krachten in om tijdens projecten een thema uit te diepen. Elke twee jaar treden de kinderen een keer op voor de ouders (de DIVO-avond – Doe Iets Voor Ouders). Daarnaast organiseren we jaarlijks een discoavond in de Kinderboekenweek, waarbij we alle kinderen op school verwachten. Bovendien bezoeken we dansvoorstellingen.