Maatschappelijk betrokken

Sponsorloop

Eens per jaar houden we een sponsorloop voor een goed doel. De ouderraad en het team bepalen samen waar de opbrengst naar toe gaat. Een terugkerend doel is een basisschool in Zuid-Afrika, die wij ‘geadopteerd’ hebben. Soms organiseren we ook andere activiteiten waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

dsc_0986 dsc_0707 dsc_0045 dsc_0002

Sponsoring adoptieschool

Onze school wil maatschappelijk betrokken zijn en sponsort daarom een school in Zuid Afrika. De Royal Drakensberg Primary School is onderdeel van het Khanyisela project. De school ligt in de Northern Drakensbergen in de provincie KwaZulu-Natal. Door persoonlijke contacten, weten wij ook zeker hoe en waar onze bijdragen terecht komen.

Jaarlijks willen wij € 1000,- overmaken naar onze adoptieschool. We proberen hiervoor diverse acties te bedenken o.a. de sponsorloop en de kledingbakopbrengst.

Andere goede doelen van onze sponsorloop:

2014:   Stichting A Seal Stellendam
2015:   Stichting Work with Nature
2016:   Stichting Roparun ‘Vitality Runners’

In de buurt:

Er zijn contacten met zorginstellingen in de buurt. Bij speciale gelegenheden verzorgen de kinderen van de onderbouw kleine optredens voor de bewoners of worden er gezamenlijke activiteiten ondernomen.

Schoolbuurtadoptieproject:

De groepen 5, 6, 7 en 8 houden bij toerbeurt een schoonmaakactie. In hun pauze gaan ze met grijpers aan de gang om het zwerfafval rondom de school te verzamelen. Hierdoor leren de kinderen van jongs af aan ” gooi afval waar het hoort”. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Lawine en de gemeente Vlaardingen.
Klimop heeft voor haar inzet al twee maal (2015 en 2016) de “gouden grijper’ gewonnen uit handen van wethouder Ruud van Harten.

dsc_0214 dsc_0217 dsc_0221dsc_0233