Gezonde School

Sinds augustus 2009 zijn wij in samenwerking met het CJG (GGD) gestart met het project De Gezonde School. In het eerste jaar hebben ouders, leerlingen en leerkrachten vragenlijsten ingevuld. Daaruit zijn verschillende onderwerpen gekomen. Schooljaar 2010 – 2011 hebben we extra aandacht gegeven aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.  In schooljaar 2011 – 2012 hebben we aandacht besteed aan voeding en hygiëne. Wij besteden bijvoorbeeld structureel aandacht aan gezonde voeding door o.a. vier keer per week ‘fruitdag’ te houden, mee te doen aan het project ‘Ik eet het beter’, veel aan bewegen te doen door de keuze voor ‘het profiel dansante vorming’ en niet in de laatste plaats ‘gezond’ omgaan met elkaar. Schooljaar 2012 -2013 was het thema sport en beweging. Het team Gezonde School van GGD Rotterdam-Rijnmond begeleidt en ondersteunt de school hierin.

In het schooljaar 2013 – 2014 is dit traject afgerond en zijn nu officieel een gezonde school. Ook dit jaar blijven wij samenwerken met de CJG (GGD).

Naast het traject van De Gezonde School zijn wij sinds 2015 ook gestart met het project van Jongeren Op Gezond Gewicht. Naast voorlichtingen en bewustwording van de hoeveelheden suiker in frisdrankjes en dat bewegen goed is voor je, drinken alle groepen dagelijks nu water uit hun eigen bidons.

dsc_0059

Dat hygiëne belangrijk is, weten wij op school ook. Door middel van plaatjes, versjes en bewustwording geven we dit mee aan de kinderen. Hieronder een voorbeeld.

dsc_0060