Dansante vorming

Bijzonder aan het onderwijs op Klimop is het onderdeel dansante vorming.

Naast de gewone lessen leren de kinderen te bewegen in combinatie met zang en muziek. De ervaring leert dat beweging niet alleen goed is voor je lichamelijke ontwikkeling, maar ook bijdraagt aan ontspanning en creativiteit. Kinderen leren zich op een andere manier te uiten en krijgen er meer zelfvertrouwen door. En als je je lekker voelt, gaat leren ook beter!

Iedere groep heeft eens in de twee weken dans bij een van de leerkrachten. Daarnaast huurt de school professionele krachten in om tijdens projecten een thema uit te diepen. Eens in de twee jaar treden de kinderen een keer op voor de ouders (de DIVO-avond). Daarnaast organiseren we jaarlijks een discoavond, waarbij we alle kinderen op school verwachten. Bovendien bezoeken we dansvoorstellingen,  soms op onze eigen school.

Op de foto’s hier onder momenten uit de twee-jaarlijkse DIVO (doe Iets Voor Ouders) gehouden in de Stadsgehoorzaal 2016.

014_4606 014_4929 dsc_0266

plw_6640 plw_6879 plw_6950